(Για μέτριο ταψί 30εκ.)
2 κολυθάκια πράσινα
200γρ. τυρί φέτα θριμματισμένη
1 κούπα τσαγιού γάλα
2 κούπες καλαμποκάλευρο (περίπου)
2 κουταλιές σούπας βούτυρο για το ταψί
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο για το πασπάλισμα
λίγο αλάτι (προεραιτικά)
λίγο αλάτι (προεραιτικά)
Εκτέλεση:
1. Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολυθάκια. Τα στίβουμε καλά και τοποθετούμε σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε το γάλα το καλαμποκάλευρο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και μετά με το χέρι.Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί. Θα πρέπει να γίνει ένα αρκετά πηκτό μίγμα.
2. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί με τις 2 κουταλιές βούτυρο. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και απλώνουμε. Πασπαλίζουμε με τις 2 κουτελιές καλαμποκάλευρο, περιχύνουμε με το λάδι και προσθέτουμε τις δυο κουταλιές βούτυρο σε κομματάκια μικρά επάνω από το μίγμα.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο για 45 λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε ζεστή τη πίτα.
Καλή Επιτυχία!!!
Μπράβο Ρίτσα μου και την ήθελα τη συνταγή για την Μπατζίνα. Δοκιμάστε τη, είναι καταπληκτική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά από τις φωτογραφίες της Λίμνης Πλαστήρα έπρεπε οπωσδήποτε να αναφερθώ και στις παραδοσιακές πίτες της Θεσσαλίας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξίζει κανείς να τις δοκιμάσει!!!